top of page
  • Helena

Ö till Ö Utö swimrun


Den här helgen så var det dags för Ö till Ö Utö, mitt första Utö-lopp. För er som inte varit på Utö så är det ett fantastiskt resmål, det tar ca en timme från city sedan är man ute på ön. Jag och Ullis hade bestämt innan att hon skulle få vila även denna tävling så jag sökte en ny partner. Efter lite turer fram och tillbaka så fick jag låna Henrik vars partner tyvärr också var skadad.

Vi valde att åka ut kvällen innan och fick bo hos Mats i hans gäststuga, stort tack för att du tog emot oss! Jag var lite sugen på att köra även sprinten, har funkat bra för mig både i Tyskland och i Hvar, men fick inte riktigt ihop det logistiskt hemma så vi fick nöja oss med söndagen.

Tävlingsdagen bjöd på strålande väder, dock visste vi att det skulle vara riktigt kallt på vissa simningar så vi båda valde att köra med halvlång arm på våra Aerodräkter, det valet ångrade ingen av oss. Jag hade även merino-underkläder och en merino-tshirt under min dräkt. Dock var det aldrig helt outhärdligt tyckte jag då simningarna var relativt korta och jag fick ligga på lina efter Henrik som är en otroligt stark simmare, (även mycket stark löpare ska inte glömmas bort), vilket gjorde att vi inte låg i så länge på varje simning .

Vår plan var att inte gå ut för hårt, att inte gå med om det blev en rusning från start vilket det blev. Vi körde hela tiden vår taktik, dock räckte den inte hela vägen fram den här gången. Lag ett och två var alldeles för starka i går. När vi fick höra att vi hade ca 10 minuter upp och det inte var alltför lång bit kvar av loppet så insåg vi att det var helt omöjligt att försöka plocka någon placering. Vi valde att bevaka vår tredjeplats vilken vi är mycket nöjda med i sammanhanget! Tyvärr råkade jag tappa Henriks glasögon när jagskulle hålla i hans saker när han "cabbade" ner så jag fick springa tillbaka, lyckligtvis hittade jag glasögonen, vi vågade inte komma i mål utan dem heller ifall vi riskerade att bli diskade. Vi tappade ca 2-3 minuter på detta men det hade inte spelat någon roll för slutplacering. Dock var detta i princip den incident som hände. Jag brukar ju alltidlyckas ramla men denna gång föll jag inte på hela loppet.

Stort tack Henrik för en mycket trevlig helg i skärgården! Tack till Head och Gogocco för utrustning samt till Nicolas Envol som "lånade ut" Henrik


127 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page