top of page
  • Skribentens bildUlrika Eriksson

Race rapport Ö till Ö Hvar


Vilken helg vi haft i Hvar. Människorna, boendet och vädret! Vi började med en sprint som vi lyckades vinna ”overall” trots Ullis lår. Känns som ett klokt beslut att vi valde att ta det korta loppet. Säsongen är lång och detta var bara starten. Jag kände dock att när jag ändå var på plats så ville jag gärna prova kroppen och banan och köra även den långa. Med tanke på hur fin den korta banan var så ville jag inte heller missa den långa och alla underbara naturupplevelser. 

Det visade sig att en kille som heter Fredrik inte heller hade någon partner och han ville gärna köra med mig. Vi sågs efter målgång på sprinten och testade lite och kom överens om att vi kör vårt eget race och har kul, vilket vi verkligen gjorde och hade. Vi lyckades även hamna på pallen vilket jag aldrig trodde innan men mycket kan hända i swim-run. Fredrik var urstark på löpningen och vi hjälptes verkligen åt som ett team. 

Det jag tror de flesta fruktade för på söndagen var den långa simningen på 3000 meter. Dagen innan hade vi simmat 900 meter (blev längre med tanke på strömmar) och då frös jag rejält, visserligen ingen överraskning då jag alltid fryser men ändå. Därför klädde jag på mig ordentligt under min Head Aero dräkt med merinoull underkläder samt en merinoull t-shirt. På sprinten körde jag med korta Gogocco sockor men blev riktigt kall om vaderna därför valde jag långa Gogocco till långa och jag tyckte att det hjälpte. Med facit i hand var inte kylan så fruktansvärd som jag trott även om jag blev rejält nerkyld. Tyvärr hamnade vi en grupp som typ var i ”Italien och vände”. Men det är bara att ta med sig erfarenheten, jag måste bli bättre på att simma i strömt vatten samt navigera. Jag såg inte alls vart vi skulle förrän en bra bit in i simningen.

Jag brukar inte lida om det blir för varmt men på långa löpningen upp i bergen kände även jag av värmen ordentligt. Nu fanns det endast en vätskestation så i framtiden om man kör kan det vara bra att ha med liten flaska vatten för det hade inte skadat. Baksida lår kändes sedan dagen innan också uppför så jag kände inte riktigt igen mina annars oftast pigga ben uppför just uppför. Den här tävlingen provade jag nya skor, Irock 2. Hade fått tips om de då jag har sökt en sko med bra fäste. Dessa var riktigt bra måste jag säga vad gäller fästet. Dock hade jag önskat bättre avrinning, annan lösning så de inte behöver knytas samt annan innersula som var väldigt tjock varpå vattnet stannade kvar ( jag hade själv bytt ut sulan till en tunnare till själva tävlingen).

Nu blir det vila ett par dagar ordinerat av coach Ullis, som kommer att köra rehab för fullt. Nu är säsongen igång och det känns riktigt kul att det blev en så bra start! Tack Ullis för toppen race lö, tack Fredrik för samma sak på söndagen och tack familj för att vi kan få hålla på med detta! 

Samt Head som stöttar oss och tror på oss!  


56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page