top of page
  • Skribentens bildUlrika Eriksson

Race rapport Ö till Ö Havr sprint


Strålande solsken och folkets jubel omfamnade oss när starten gick. Som vanligt smalnar synfältet och man går in i racemood. En kort löpning på piren där vi sedan hoppade i för att korsa hamnen. 

Vi fick snabbt fritt vatten och kom upp som försla lag. 

Vattnet är kristallklart och väldigt rent så sjöborrar finns det gott om, för att undvika att sätta händerna på en borte hade vi på oss paddlarna så långt det gick. 

En sprint ser så oskyldigt ut på pappret fem simsträckor totalt 2500m följt av sex korta löpsträckor totalt en mil. Men en sprint är kort och man måste simma och springa fort för att ha en chans. Min löpning visste vi inte skulle gå speciellt fort och vi var rätt övertygade att vi skulle bli omsprungna. Så vi satsade lite extra på simsträckorna där vi var starka. Jag låg först för att Helena skulle få vila eftersom hon skulle få dra mig på löpsträckorna. 

Andra simsträckan var den längsta  a 900m men tack vare de strömmar som finns här så tror jag vi simmade 1200m Trots att jag navigerade mot en punkt lågt i från flaggan lyckades strömmen ta oss och vi fick jobba hårt mot strömmen som i en u sväng     Detta gav oss stor lärdom och vårt tips är verkligen att simma smart i strömt vatten. Jobba inte mot utan med vattnet och ta hjälp av strömmen istället. 

Banan är väldigt varierad och otroligt vacker ena stunden springer du bland skuggande tallar och nästa på vita tekniska klippor. Öarna utanför Hvar är väldigt tekniska och kräver full fokus men de är oxå otroligt vackra. Huvudön Hvar är en mix av steniga singel tracks och bred väg , här får du oxå känna på en hel del höjdmeter och fantastiska vyer. 

Helena jobbade på som en stark oxe och drog upp mig för berget vi var forfarande i ledning och kunde springa hela loppet. Min baksida gjorde ont i varje steg och jag tappade väldigt mycket kraft i mot slutet så vi gjorde helt rätt att välja den korta distansen. Säsongen är lång och jag är på väg tillbaka så det gäller att skynda långsamt. 

Sista simsträckan gick precis utanför hotellet längsmed strandkanten bort mot hamnen denna sträcka är relativt grund så du har fantastiskt sikt och kan ligga och titta på fiskar och den fina bergsbottnen. Man vill inte att simningen ska ta slut när det är så vackert och att efter en lång vinter äntligen få simma i öppet vatten är som att släppa ut kalvat på grönbete. 

Sista löpsträckan gick längs kajen och vi hör speakern ropa ut att vi är första lag i mål av alla. Det var inget vi hade vågat hoppas på när vi startade och vi var överlyckliga. Det blev en bra dag för självförtroendet positivt  besked på formen och gav ett grymt sug på att tävla igen. 

Nu ska jag hem och återgå till rehab träning och komma tillbaka på tävling med min fulla kapacitet. 

Ps. Har du tips på hur man blir av med en överbelastad hamstring, är jag jätte glad för tips   Ds


141 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page