top of page
  • Skribentens bildUlrika Eriksson

Det närmar sig #Hvar


Igår landade planet i ett regnigt och kallt Split. Jag som sett framemot riktigt härlig värme blev så klart förvånad och fick plocka fram dunjackan. Väderrapporten säger dock att det under helgen kommer bli upp mot 20 grader. 

Vi bor på hotellet som Ö till Ö rekommenderar och genom hotellet bokade vi även transfer. Klart dyrare än att fixa buss och båt själv men otroligt bekvämt och värt pengarna. Så i stället för att stressa runt för att hitta taxi eller buss ner till Splits hamn tog vår tranferchaför hand om vårt bagage och fixade biljetter mm. Ur smidigt och väl spenderade pengar.  Dock upptäckte vi att Ö till Ö oxå hade chartrade bussar till något billigare peng 😂 

Det var heller inga problem att få tag i en taxi. Splitflygplats är relativt liten och det tar bara 30-40 min med bil till hamnen där båten till Hvar går. Så att fixa egen tranfer är absolut inga problem. 

Hvar är en otroligt mysig fiskeby med smala gränder och pittoreska restauranger. Början på April är det lågsäsong så vi har gott om utrymme att utforska både byn och dess omgivningar.  Att äta på restaurang är relativt prisvärt. Vi åt på en super mysig restaurang lasagne, pizza och två glas vin för 250kr 

Här finns många fina badvikar i kristallklartvatten, men det märks att det är tidigt på säsongen då vattnet knappt kommit upp i 14 grader. 

Vi håller så klart tummarna att solen ska värma upp ytvattnet ytterligare. 

Nu väntar frukost och sen ska vi ut och testa delar av banan. Håll tummarna att min baksida lår går att springa med.  I blir det första löppasset på två månader. 


61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page