top of page
  • Skribentens bildUlrika Eriksson

Läger i Jönköping


En vecka sedan jag och Helena och ett gäng andra goa swimrunners var på läger. Är ni nyfikna på hur vi hade det och hur Jönköping fungerar som träningsbas då är det bara att fortsätta läsa Helenas upplevelser nedan. 

I helgen var vi ett glatt gäng som samlades i Jönköping för ett traditionellt läger. Ingen av oss hade tidigare varit i Jönköping och tränat så det blev en glad överraskning att allt var så smidigt och att Jönköping visade upp sig från sin bästa sida med massa sol.

Vi bodde på Scandic Hotel bredvid Rosenlundsbadet. Från hotellet till badet kunde man gå innervägen och hotellrummet låg bara 20 m från ingången, så lyxigt att kunna byta om på hotellrummet och bara slänga handduken på axeln. Att dessutom ha möjlighet att träna i 50:a är ju aldrig fel.

På lördagen fick vi ihop 2 simpsss med fokus fart på morgonen och teknik på eftermiddagen. Söndagens simning bestod av ett längre pass där många av lägerdeltagarna satte PB i både distans och fart. 

I anslutning till simhallen fanns också flera mindre gym med olika utrustning vi kunde utnyttja samt en yoga sal så det fanns något för alla. Scandic Elmia är som gjort för träning och återhämtning. Frukosten erbjöd det mesta med allt från ingefärs smootihes till våfflor. Övriga måltider hade stort salladsbord och minst två rätter att välja på i sportbuffén. 

Ingen kände till Jönköping sedan tidigare men trots det fick vi  ihop 5 löppass. Fredagen var mest komma igång och ”lära känna” varandra då vi sprang utmed den fina strandpromenaden in mot stan. Pass 1 på lördagen körde vi löpning med ett antal stopp för funktionell styrka och beundrande av utsikt, då vi hamnade högst upp på en skidbacke pass 2 blev nyckelpasset med backintervaller där vi anar att samtliga kände att all god mat vi ätit rörde på sig ordentligt i magen.  Löppasset på söndagen var fokus distans. Vi blev guidade på en del av Jönköping swimrun. Det vi fick se såg mycket lovande ut med blandat underlag både skog och asfalt. Banan bjuder även på en del äventyr genom att den går uppför en slalombacke och ber för 300 trappsteg. 

Tävlingen kommer att gå den 6/6 och det kommer att finnas olika distanser att välja mellan. Tack alla för en grym helg, vi ses där ute! 😀 


61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page