top of page
  • Skribentens bildUlrika Eriksson

Är du övertränad?


Balans i livet är något de flesta strävar efter även jag och att få ihop livet med familj heltidsjobb och hård träning kräver sin planering och balans. Jag försöker vara snäll mot mig själv och har ett tränings motto att göra mitt bästa efter de förutsättningar jag har. I bland tar jobb och familj mycket av min tid och då måste jag anpassa träningen där efter. Ibland får jag möjlighet att träna extra mycket så då tar jag tillfället i akt att träna bra och vila hårt. Det svåraste för mig är att hitta balans i vilan framförallt för min hjärna. Att hitta stunder där jag inte tänker på planering, jobb eller kommande tävlingar. Just nu är jag inne i en hård träningsperiod inför ö till ö Jag känner att jag är på gränsen och det är en hår fin gräns på att inte ramla över till andra sidan. I en sådan här period är det absolut svåraste att hitta tid för bra återhämtning men jag gör det bästa efter mina förutsättningar. Det betyder att jag jobbar hemifrån någon dag i veckan, lägger mig ruskigt tidigt och säger nej till en del trevligheter. Jag blir lite instängd i mig själv men jag vet att det är under en kort tid och att det är så viktigt för balansen att ge mig denna tiden.

I dag gick jag upp ur simpasset tidigare än tänkt då jag kände hur kroppen kämpade på fel sätt, jag hade svårt med andningen och tiderna var riktigt usla. Klev upp åkte hem och åt en ordentlig frukost, men nu sitter jag här och funderar på nästa pass kroppen känns rastlös och hjärnan skriker träna! Jag vet att detta är dåliga signaler och jag vet att jag ska vila resten av dagen. Men detta är en kamp i mot logik, hjärnan och viljan. Jag hade ju bestämt att köra på fram till onsdag för att sedan droppa träningen fram till ö till ö. Det inre samtalet fortsätter och jag har en kamp mellan viljan, logik och hjärnan. Vem kommer vinna .....

Läs mer om överträning här


41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page