top of page
  • Skribentens bildUlrika Eriksson

Vinst i öloppet


Visste inte ens om jag skulle komma till start då Helena min partner fått förhinder. Så men en vecka kvar letade jag med ljus och lykta efter en ny partner och hittade Andreas Kronberg.

Vi hann inte träna något i hop och träffades precis innan start för att stämma av våra styrkor och svagheter. Vi bestämde rätt snabbt att jag skulle ta kommandot på simningen och han på löpningen.

Starten gick och den första sträckan var rätt stöking men efter en bit in i loppet hittade vi vår pace och kunde mata på.

Våra konkurrenter Team Addnature sprang om på Brännö men efter ett par längre simningar var vi ikapp och på Styrsö låg vi sida vid sida. Det blev en nervpirrande fight. Tills Daniel fick problem och laget bröt på vrångö. Då visste vi inte detta och hade sedan start sagt att på vrångö gäller det att öka. 7 km lättköpt terräng. Andreas var super stark och ångade på. Där låg vi som tredje lag totalt och hade tredje herrlaget precis bakom oss.

Sista delen av loppet mosade vi på så gott vi kunde men lyckades inte hålla undan för herrlaget utan kom in som fjärde lag totalt och som väldigt glada vinnare i mixklassen på tiden 4:13:xx

Trots att vi inte kände varandra och inte hade hunnit träna ihop. Flöt loppet på fantastiskt bra. Vi höll uppe humöret och jobbade väldigt lungt och metodiskt. Andreas var fenomenal på att ligga på fötter i simningen så vi behövde inte strula med lina som kan vara besvärligt vid i och ur gångar.

Jag är jätte nöjd och super glad. Det blev en fantastisk härlig dag på banan.

Öloppet är verkligen en favorit tävling och så mycket publik som det är på denna tävling finns det inte på någon annan swimrun. Tack öloppet för fantastiskt arrangemang.

Här kan du läsa en intervju med Andreas på SVT https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/segrare-i-o-loppet

Här kan du oxå läsa mer om loppet


29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page