top of page
  • Skribentens bildUlrika Eriksson

Härliga intervaller


Att bara springa samma runda dag ut och dag in är inte så utvecklande för formen. Är syftet stt bara komma ut och röra på sig utan några som helt ambitioner att bli en bättre löpare? Fine, fortsätt som du gör. Men är ambitionen att bli starkare, snabbare eller uthålligare? Då är intervaller en biljett till framgång.

Här bjuder jag på mina favoriter:

Raketen

När du har ont om tid och inte orkar tänka för mycket

10x2 min max med en minut vila

Super tusingar

Din bästa tänkbara tid på milen.

10x(100 meter + 200 meter + 300 meter + 400 meter = 1 000 meter). Vila ca halva löptiden per intervall

Tabata

Här gäller det att våga att verkligen ge allt!

4x4min(20 sek max 10 sek vila)

Cirkelträning

400 m snabb löpning, 15 armhävningar, 30 situps, 15 tricepsdips, 400 m löpning, 15 upphopp på stället, 20 situps, 15 tricepshävningar (med händerna ihop), 400 m löpning. Upprepa en eller två gånger med en minuts vila emellan. Avsluta med lätt jogg.

#Intervaller

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page